- 8 Δεκεμβρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 348 Προβολή
Υλικά
40γρ. Μαγιά μπύρας
100ml. Νερό χλιαρό
100ml. Χυμό πορτοκαλιού
190 γρ. Ζάχαρη
35γρ. Μαργαρίνη
35ml. Καλαμποκέλαιο
170γρ. Κολοκύθα κόκκινη Βρασμένη & πολτοποιημένη
690γρ. Αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι κακουλέ
1 Φακελάκι μαχλέπι
Για επικάλυψη ζαχαρόνερο & αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο το καλαμποκέλαιο τον χυμό πορτοκαλιού την ζάχαρη το μαχλέπι & κακουλέ.
2. Προσοχή να μην ανεβάσει θερμοκρασία πάνω από 50 βαθμούς κελσίου
3. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κολοκύθι
4. Σε ένα σκεύος λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στα υπόλοιπα υλικά
5. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά ( αν θέλουμε ζυμώνουμε και στο μίξερ )
6. Το αφήνουμε να φούσκωση σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες
7. Μετά κάνουμε 2 πλεξούδες και το αφήνουμε πάλι να φούσκωση
8. Το αλείφουμε με το ζαχαρόνερο ρίχνουμε και από πάνω αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου 25-30 λεπτά
Η συνταγή είναι της κυρίας Κατερίνας Ψαρά
Καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.